Avatar The game

25.03.2011 18:52

Asi nemusim představovat fenomén jménem avatar.Každý který má rád trochu filmy určitě viděl ten 3D skvost.

Děj hry se odehrává před událostí filmu.To je tak asi jediné podstatné ,protože autoři totálně odflákli příběh ,který vám nic neřekne . Příběh ve hře hraje jen vedlejší roli .

Na začátku hry si vyberete postavu : muž nebo žena a od každého pohlaví 8 různých tváří.Potom se dostanete na planetu Pandoru kde se spustí tutoriál a kde si zkusíte hrát jak za člověka tak i za svého avatara.Potom se budete muset rozhodnou,za jakou rasu budete chtít hrát.Pokud máte rádi boj na blízko tak si vemte Navi (ty modrý) ale pokuď chcete střílet na dálku tak člověka.Každá rasa má své výhody a nevýhody.Lidi mohou řídit všechny stroje a Navi zase zvířata.V průběhu se budete vylepšovat:zbraně,oblek,schopnosti.

Ve hře budete plnit qesty.Ty mě hrozbě zklamaly ,většinou jdete z místa A na místo B a nakonci zmáčknete F .Takle by to tedy nešlo.Dalším zápor je samotná Pandora ,která se tváří rozlehle. Přitom máte velmi omezený počet cest a jaké koliv vybočení prostě nelze.Tímto hra brzy upadá do stereotypu.Hru tyhle chyby stašně sráží a upadají jí do průměru.

Grafická stránka avatara se mi líbí ,hlavně příroda.A aspoň zachraňuje hratelnost hry.

Musim říci že avatar je důkaz toho ,že hry podle filmu jsou velice průměrné a to hlavně kvůli  časové tísni,kterou autoři mají.

HODNOCENÍ:65%

KLADY: -grafika
             -vylepšování postavy
             -možnost volby za jakou rasu chcete hrát

ZÁPORY:-příběh
              -Pandora (malá volnost)
              -stereotyp

PSAL:tixxi